Bra att veta

En annan trafikskola – Ett säkert kort!

Länkar

  • Fotografering.  Alla som ska göra prov för körkort ska fotografera sig hos Trafikverket Förarprov. Du kan inte ta med eget foto. Detta gäller även dig som redan har körkort och ska göra prov för ny behörighet.
    Förarprovskontor
  • Om du redan har B-körkort behöver du inte ha ett körkortstillstånd. För att få utökad B-behörighet samtidigt som du tar ett B-körkort krävs det att du har ett körkortstillstånd. Att ansöka om körkortstillstånd kan du göra hos Transportstyrelsen.
    Ansök om körkortstillstånd
  • Vilket körkort behöver du för att få dra din släpvagn?
    Släpvagnskalkylator
  • Den som övningskör privat måste ha en godkänd handledare. De som ska övningsköra med personbil eller lätt lastbil (behörighet B) behöver även gå en introduktionsutbildning.
    Ansök på Transportstyrelsen
  • Det är Trafikverkets uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.
    Läs mer på Trafikverket
  • En intensivkurs är ett snabbt och enkelt sätt att ta körkort på, för dig som behöver planera in din körkortsutbildning i kalendern. Vi håller kurser under hela året, så du ska kunna passa in din utbildning, när det fungerar bäst för dig.
    Läs mer på Körkortscamp.se 

 

 

Teori

Vad ingår?

Nu erbjuder vi i första hand vårt nya helt webbaserade studiesystem med vägmärkestester, mm. Plugga med mobilen, läsplattan, datorn var du än är! Du får mycket hjälp av alla inlästa förklaring, filmer och lättförståeliga texter.
Givetvis har vi även våra lärarledda lektioner i detta paket. Rekommenderas starkt att du går!

På teorikursen hjälper vi dig att klara de svåra momenten och du får möjligheten att få svar på dina frågor direkt. Ibland kan det tom vara bra att gå teorikursen flera ggr. Det kan vara lättare att ta till sig vissa av teorikunskaperna när du kommit en bit i din utbildning, kommit igång med körning och börjat sätta dig in i körkortsteorin. Du är välkommen att gå teorikursen så många gånger du vill, när du betalat din teorikursavgift.

Vi rekommenderar att du börjar läsa och plugga teorifrågor så tidigt som möjligt och går teorikursen under din utbildning. Din trafiklärare kommer att stötta dig i dina teoristudier, så att du hänger med och skaffar dig goda teorikunskaper innan ditt Förarprov.

Plugga när du vill och kan!!
En annan trafikskola ger dig möjlighet att studera och plugga in teorifrågor, även när trafikskolan inte är öppen. Detta görs via internet och du får ett login så fort du betalar ett teoripaket hos oss. Vi håller koll på dina framsteg över nätet och hjälper dig, när du vill och behöver.
SVÅRT FÖR ATT LÄSA?
Du kan boka muntligt teoristöd med en trafiklärare. Under en timme läser trafikläraren med dig, går igenom datatester eller det du har extra svårt för, eller det du själv önskar ha hjälp med.
Det finns hjälp att få när du ska göra ditt teoriprov, om du har särskilda svårigheter. Du kan få förlängd tid, muntligt prov, eller muntligt prov med tolk. Denna hjälp kräver att du skickar in en skriftlig ansökan har ett intyg som styrker din ansökan. Prata med oss så förklarar vi vad som krävs och hjälper dig.

RISKETTAN-riskutbildning del 1

Många trafikolyckor beror på droger, trötthet eller annat riskfyllt beteende t.ex. hög hastighet. Även attityder, självinsikt, kön och ålder hos föraren påverkar trafiksäkerheten.

Därför är numera Riskutbildning del 1, eller Riskettan, en obligatorisk del i körkortsutbildning för alla som ska ta körkort för personbil.

Du kan genomföra Riskettan när som helst under din utbildning. Inga förkunskaper krävs och intyget gäller i fem år. 
Efter att du blivit godkänd på kursen registreras ditt godkännande till Transportstyrelsen.

OBS! TA MED LEGITIMATION TILL KURSEN!

HALKBANA-riskutbildning del 2

Genom att få insikt om riskerna med att köra på halt underlag är det meningen att du ska få så mycket självkännedom att du kan undvika att försätta dig i riskfyllda situationer. Målet med utbildningen är att du ska inse svårigheterna med att köra under besvärliga förhållanden, öka ditt riskmedvetande och inse dina begränsningar att kunna manövrera i halt väglag.

Halkbaneutbildningen kräver en del körvana för att ge dig mest och för att du ska bli godkänd, så därför bokar vi dig när du är redo, mot slutet av din utbildning.

OBS! TA MED LEGITIMATION TILL KURSEN!

HÖGFARTSKÖRNING

Vid ett tillfälle mot slutet av din utbildning, så genomför vi en högfartskörning med dig. För dig som går utbildning i Finspång, så åker vi till Norrköping. För dig som går i Kumla, så åker vi till Örebro. Oftast kör du tillsammans med 2 andra elever, så ni åker med varandra och lär av varandra. Vi är borta ca 3,5 timmar och tar då en fika någonstans där det passar. Du får köra landsväg och motorväg på väg till eller från Norrköping eller Örebro. Inne i ”stan” övar vi i tätare trafikmiljö och sådant som vi inte har så mycket av hemma. Målet är att du ska känna att du klarar av att köra i tätare trafik.